4.18.2011

Banaani ja tsunami

Ja mitähän yhteistä voisi olla banaanilla ja tsunamilla
Nousevan auringon valtakunnassa suunnitellaan jälleenrakentamista. Tapahtuman mittakaava ei sittenkään  pahemmin järkyttänyt maailmanmenoa. Banaaneja vielä lastataan.
Kalifornian siirrosalueella vastaava myllerrys voisi olla globaalimpi ongelma. "Piilaakson" täystuho lieveilmiöineen voisi laukaista isommankin talouskriisin. Ennustamatta mitään uskon tuonkin ajan koittavan.  Tietotekniikkateollisuuden komponentteja tehdään tietty muuallakin - maanjäristysalueilla enimmäkseen... Mittakaava tulee olemaan, jos ja kun jotakin sattuu (ja sattuu varmasti ajallaan) ihan muuta kuin Kreikka-Irlanti-Portugali rahansiirrot, jotka nekin taitavat vain olla laskunmaksun aikaa.  Tarkoitan, että onnelliseen markkinataloususkoon kuuluu kolehdin kerääminenkin. Maton alle piilotetut ongelmat ja usko ikuiseen talousonneen eivät  toimi erikseen, saatikka yhdessä. On maksun aika. Ongelmat taitavat olla eri mittakaavassa  kuin suljetun kansantalouden maksupalvelussa.  Esimerkkejä voi nelikymppinenkin muistella: Mikä olikaan ruplan kurssi sukkahousuina vain neljännesvuosisata sitten. Tai banaanin hinta mustassa pörssissä vain kuusi vuosikymmentä sitten. Markkoina tai vaikka Euroina,  ei kuitenkaan ruplina (onneksi).

50+ ikäluokka muistanee ensimmäisen banaaninsa. Toivottavasti nuoremmat ikäluokat eivät joudu  viimeistä banaaniaan muistelemaan. Tarvitaan vain kunnon myrsky tai tärsky, niin muistellaan,  uskoo

Aika Mies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti