4.20.2011

Uskoisiko tuota?

Netissä Yle 20.4 
_____

Anssi Joutsenlahti (ps) raivostui Sampsa Katajalle (kok) Satakunnan kansanedustajien ensimmäisessä kohtaamisessa. Tilanne kärjistyi, kun kansanedustajilta kysyttiin heidän mielipidettään siitä, pitäisikö hätäkeskuspäätös avata uudelleen. Kataja muistutti, miten Joutsenlahti on liputtanut Pirkamaan puolesta muissa puheissa. Joutsenlahti tulistui ja käski Katajan pitää suunsa kiinni.
Tunnema sähköistyi suorassa lähetyksessä sekunnissa. Joutsenlahti heristi sormeaan Katajalle ja raivosi.
- Pidäppä suusi kiinni. Minä en ole ollut mitään hätäkeskusta avaamassa enkä ole ollut Pirkanmaata liputtamassa. Kankaanpää vaan on ollut kuntaliitosta neuvottelemassa ja siellä on yksi kunta Pirkanmaan puolelta. Koitappa nyt pysyä sitten yhteistyölinjalla äläkä rupea haukkumaan täällä toisia. Minä olen 16. polvessa satakuntalainen. Kuinka monennessa polvessa sinä olet, kerroppa se!, raivosi Joutsenlahti. 
____
 
Uskoisiko tuota? Tarkoitan siis  16-polven satakuntalaisuutta, sillä vasta 1600-luvun lopulta löytyvät ensimmäiset riittävän varmat kirjalliset "isyystodisteet". Vanhemmat faktat ovat sitten enemmän ja vähemmän arvailua. Kuusitoista satakuntalaispolvea on kauhean pitkä aika, vaikka tenavat tehtäisiinkin järjestelmällisesti jo parikymppisinä. 
Toisaalta pitkään samalla syrjäseudulla asuneilla on helposti sukurasitteita. Voivat olla jopa kiivasluonteisia tai muulla tavoin paikalleen juuttuneita. Uskon siis kiivastumisen, en sukupolvia
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti